Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teke-Teke

Más néven Tek-Tek, egy japán városi legenda, mely szerint egy fiatal nő, vagy iskolás lány ráesett a sínekre, azonban a vonat közeledett és... megtörtént a legrosszabb, a hölgy testét kettészelte a sebes vonat.
A Teke-teke legenda szelleme Onryou (bosszúálló szellem): Kaszát vagy fűrészt hord magával. A könyökén közlekedik, mivel a teste másik fele már nem alkalmas a járásra, és ahogy megy adja ki a jellegzetes tek-tek hangot.
Ha valaki éjjel találkozik a szellemmel és nem elég gyors, könnyen válhat belőle is tek-tek harcos.
 
A városi legenda alapja egy találkozás, amikor egy kisiskolás fiú éppen egy fiúiskola mellett haladt el, amikor az egyik ablakban meglátott egy gyönyörű lányt könyökölni. Meg is lepődött mit keres ott a lány, de mielőtt megkérdezhette volna a lány kiesett az ablakon és a fiú akkor vette észre, hogy nincs alsó teste. A döbbenettől sokkos fiú hamarosan kettéhasadt állapotban csodálkozhatott tovább a túlvilágon.
 
Második verzió:
 
Egy hasonló történet terjed egy másik lányról, Kashima Reiko-ról, aki szörnyet halt miután a lábait leszakította a vonat.
(Kashima: a Kamen Shinin Ma (Maszk, halott démon) rövidítése.)

Kashima a nyilvános WCknél kísért, ahol a kedves vendég lábát követeli. Ha persze rosszul válaszolunk, akkor el is veszi amit annyira akar. De semmi ok az aggodalomra, mert a helyes válasz ha utasítjuk, hogy menjen a Meishin vasútállomásra, és ha azt kérdi kitől tudjuk ezt, akkor mondjuk, hogy Reiko Kashima-tól.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.