Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


POCKY

2013.12.26

hozzávalók / 4 adagpocky.jpg
A tésztához:

-400 g liszt
-250 g Rama
-125 g porcukor
-1 tojás

A díszítéshez:

-kókuszreszelék
-reszelt fehér csokoládé
-reszelt étcsokoládé
-apróra vágott pörkölt mogyoró vagy dió
-színes tortadara

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal aztán, ha megvan, hozzáöntjük a tojást, meg a porcukrot, összegyúrjuk tésztává.
Ezután gilisztákat csinálunk belőle (10-12 cm-es ropikat), amit kisütünk. Félretesszük, hogy kihűljenek.
Ha kész, tortabevonó étcsokoládét olvasztunk zacskójában. Kivágjuk a zacskó tetejét, és belemártjuk a pálcát. (Én addig nyomtam össze a zacskót, míg teljesen el nem lepte a ropit, csak egy kis fogó részt hagytam neki, kicsit lecsurgattam a zacskóba vissza, majd rászórtam a kókuszt, diót, mogyorót, csokit, tortadarát.)
Ezután csinálunk támasztékot. Egy tálcát nekitámasztunk valaminek (falnak, gyümölcskosárnak, bárminek), az aljához pedig rakunk még egy tálcát, hogy L alakot kapjunk (oldalról nézve). Erre helyezzük a kész ropikat úgy, hogy a mártott része legyen alul, a fogó része felül, és hagyjuk dermedni.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.